Segona edició del Cicle Arrelarts: L’art de (con)viure la ciutat

06-09-2017

Enguany se celebra la 2a edició del Cicle Arrelarts amb el lema “L’art de (con)viure la ciutat”, organitzat per la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA) i l’Aula Ambiental Bosc Turull de Vallcarca. El barri de Vallcarca serà l’entorn escollit per reivindicar el dret a  un espai públic que posi la natura i les persones al centre. A partir d’experiències i tallers vivencials i participatius de descoberta i d’aproximació a l’ecosistema natural de la ciutat, s’aprofundirà individual i col·lectivament en les diverses formes de construir un espai urbà més habitable i saludable: una ciutat més sostenible.

La segona edició del Cicle Arrelarts, té com a protagonista l’art des de la seva dimensió més comunitària. A través de diversos llenguatges artístics, les persones assistents participaran d’accions creatives i col·lectives de reflexió, denúncia i sensibilització en l’entorn urbà del seu dia a dia.
Les diverses activitats d’aquesta nova edició s’estructuren en dos eixos: la mobilitat sostenible i la biodiversitat urbana, totes dues amb la mirada posada també a l’art comunitari.

MOBILITAT SOSTENIBLE i ART COMUNITARI (23 de setembre)
Dissabte 23 de setembre de 18h a 21h:  “Itinerari sensorial i artístic d’investigació + Acció artística col·lectiva” autoguiat i dinamitzat per la cooperativa d’urbanisme Raons Públiques.
Quan finalitzi el recorregut s’exposaran els resultats de l’experiència viscuda amb la tècnica del teatre-imatge. D’aquesta manera es pretén reivindicar el dret a un espai públic més habitable i saludable. 

BIODIVERSITAT URBANA I ART COMUNITARI (4 i 8 d’octubre)
Dimecres 4 d’octubre a partir de les 19h, com si es tractés d’una galeria d’art, l’Arrelarts convida a entrar a la “Galeria d’experiències: La VIDA a la ciutat”, a l’Aula Ambiental Bosc Turull: 
  • Recuperació de flora i fauna a la ciutat de Barcelona: rapinyaires, amfibis, etc. (Galanthus)
  • Tallers de jardineria i horticultura sostenible a les nostres llars. (Programa “Sembra natura")
  • Racons de natura a la ciutat. On ens podem escapar i connectar amb la natura de la ciutat? (Josep Melero)
  • Idees per promoure una biodiversitat local des de la permacultura. (Alfred Decker - 12P Permaculture Design)
  • Tàctiques de diversos moviments mundials per a comunicar la necessitat i importància de  la biodiversitat. (Kevin Buckland)
  • Experiències artístiques sobre Art i Natura. (Roser Oduber, del Centre d’Art Contemporani i Forn de Calç, Cacis)
  • Altres experiències (pendents de confirmar) 
Diumenge 8 d’octubre amb l’ajuda de Kevin Buckland, es pintarà un mural col·lectiu recollint així les reflexions de la jornada del dia 4 d'octubre. 

Per a més informació consulta la Web de l'Aula Ambiental Bosc Turull 



 

Descàrregues



Darreres Fotografies

Darrers Relats