This site uses our own and third party cookies to improve our services. If you continue to browse, consider accepting its use. 
You can get more information or how to change your browser settings.   Cookies Policy

Plaça primer de Maig - Vallbona

Plaça Primer de Maig 18
Nou Barris
08033
Barcelona



Latitude: 2.1862665794984
Longitude: 41.465819669571



  • Continental aquatic environment
  • Urban green corridor
  • Landscaped plaza
  • Installation of solar photovoltaic
  • Green Point area


This section was the first section of the canal restored by Barcelona City Council, in the 80s, coinciding with the construction of a new development of apartments right on the plot adjoins the Rec Comtal.
This restoration force generated controversy, as in the initial project is expected to cover the entire stretch of water in the Rec, in order to expand the sidewalks and roads for cars. One of the neighbors are agreed, but not elsewhere. Then the neighbors who wanted to save the rec Barcelona organized demonstrations in order to avoid its coverage. I presented alongside a proposal for alternative construction, for making roads and sidewalks without covering Rec. The technical solution had two parts. On the one hand, turn the vial back behind the tip. And secondly, do a cantilevered sidewalks on this stretch of Rec. This solution allows to keep the water course in sight, and even allows partially preserved vegetation and trees from the banks of Rec.
It is interesting to note that most of the trees planted just on either side of the channel Rec in this section, as well as trees planted across the square in front extends, are typical of the atmosphere of the riparian forest or humid environments, giving it the whole atmosphere of a real river on a small scale. we find elms, poplars, aspens, willows, tamarisks, etc.

Plaça primer de Maig - Vallbona

Plaça Primer de Maig 18
Nou Barris / Vallbona
08033 - Barcelona
This section was the first section of the canal restored by Barcelona City Council, in the 80s, coinciding with the construction of a new development of apartments right on the plot adjoins the Rec Comtal.
This restoration force generated controversy, as in the initial project is expected to cover the entire stretch of water in the Rec, in order to expand the sidewalks and roads for cars. One of the neighbors are agreed, but not elsewhere. Then the neighbors who wanted to save the rec Barcelona organized demonstrations in order to avoid its coverage. I presented alongside a proposal for alternative construction, for making roads and sidewalks without covering Rec. The technical solution had two parts. On the one hand, turn the vial back behind the tip. And secondly, do a cantilevered sidewalks on this stretch of Rec. This solution allows to keep the water course in sight, and even allows partially preserved vegetation and trees from the banks of Rec.
It is interesting to note that most of the trees planted just on either side of the channel Rec in this section, as well as trees planted across the square in front extends, are typical of the atmosphere of the riparian forest or humid environments, giving it the whole atmosphere of a real river on a small scale. we find elms, poplars, aspens, willows, tamarisks, etc.
Automatically translated with Google Translate API.

Itineraries that contain this point of interest   x 1