En aquest cicle d'activitats entendrem i coneixerem els principis de l'economia circular.
Anirem a Mercabarna i al Banc dels Aliments per saber com arriben a la ciutat i com es distribueixen els productes alimentaris i els seus excedents.
Com s’alimenta la ciutat de Barcelona? D’on venen els aliments que consumim? Quants en calen per a una ciutat com Barcelona? Què se’n fa, d’allò que no es ven? Durant la visita descobrirem el perquè de tot plegat.
El centre logístic de Mercabarna, un dels més grans del sud d’Europa, ocupa l’equivalent a 75 camps de futbol. Per ell passen setmanalment més de 38.500 tones d’aliments, gran part amb destinació a la ciutat de Barcelona. Però no tot el que es produeix es pot consumir i una part acaba canalitzat a través del Banc dels Aliments, que gestiona unes 10.000 tones d’aliments excedents, 800 de les quals són productes frescos de Mercabarna. Coneixerem com funcionen aquestes dues instal·lacions i com es treballa per evitar el malbaratament d’aliments.
Amb la col·laboració de Mercabarna i el Banc dels Aliments. En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.
Aquesta activitat és gratuïta per als participants però comporta una despesa de diners públics, per això és important que abans d'inscriure-us-hi comproveu la vostra disponibilitat. Les baixes suposen una gestió extraordinària i poden provocar que persones en llista d'espera no puguin aprofitar les vacants.
És imprescindible la inscripció prèvia per poder participar a l'activitat.
Inscripcions a partir del dimecres 24 d'octubre a les 21 h
aquí
Dia i hora: 20/11/2018 - 10:00 a 13:00
Preu: gratuït
Observacions:
Si sou un grup de 10 persones o més, consulteu totes les activitats que us ofereix el programa
Com Funciona Barcelona?