Mapatges de final d'any

07-11-2018

Aquest final d'any ve farcit de mapatges. No ho dubtis, vine a acompanyar-nos!!!

El Mapa B+S recull iniciatives socials i ambientals per tota la ciutat. Els mapatges són part de la feina que les entitats del Mapa fan i cobreixen una zona i/o una temàtica. Aquest final d’any està farcit de propostes, com sempre totes gratuïtes.

A Barcelona tres espais destaquen en biodiversitat, Els Tres Turons (parcs Güell, del Guinardó, del Carmel i de La Creueta del Coll), parc de Montjuïc, i parc de la Ciutadella. En els dos primers hi ha representació d’un dels ecosistemes més interessants de la Mediterrània, els prats d’albellatge. En els Tres Turons a més a més hi ha boscos urbans, formacions en les quals, tot i ser gestionades, es permet el desenvolupament més natural de la vegetació.
De la mà de NaturalWalks, la Muntanya Pelada desvetllarà molts dels seus secrets més amagats, pedreres, història, flora autòctona i forana, ... un espai viu en tots els sentits. Hi ha quatre sessions per a que tothom hi pugui participar: 11 de novembre, 17 de novembre, 2 de desembre i 16 de desembre.

El proper dia 10 de novembre, a les 10 h tindrà lloc un mapatge pel districte de Sant Martí que té com eix el Canvi climàtic. Aquest mapatge coordinat pel COAMB (Col·legi Oficial d’Ambientòlegs) inclourà exemples d’energies renovables (pèrgola solar), arquitectura bioclimàtica (Edifici Media-Tic, Habitatges en dret de superfície de Roc Boronat, 108), urbanisme sostenible (Superilla del Poblenou), mobilitat no contaminant (Biciclot-BiciHub); i agroecologia i projectes comunitaris (ConnectHort).Són iniciatives exemples d’adaptació i/o mitigació del canvi climàtic i alhora representen com la lluita contra aquest problema global és pot i s’ha afrontar tant des de la iniciativa privada com des de la pública, des dels moviments veïnals, com des de les grans empreses i administracions, perquè en ateny a tothom.

S’apropa el Nadal, moment de consumisme exacerbat. Els petits de la casa són blanc de les campanyes publicitàries de joguines. Guiats per Espai Ambiental es farà dos itineraris.

L’anomenat La Vida del Joc i les Joguines: rejuguem serà el 1 de desembre i en el s’aprofundirà en el cicle de vida de les joguines i en els materials i què podem fer perquè durin més temps i tenir-ne menys. Es coneixerà un punt verd, una botiga de comerç just, un taller de reparacions de joguines, una botiga de comerç just de joguines i una botiga especialitzada en joguines sostenibles. Se acabarà amb el taller "Alternatives de Consum Responsable amb la creació de joguines amb materials reciclats"

L’altre es diu La Vida del Joc i les Joguines: Juguem amb valors serà el 15 de desembre i es basa en els valors que transmeten les joguines a través del joc o a través de la pròpia joguina (material, on l'has comprat, on està fabricada, si l'hem comprat o regalat...). Es visitaran una botiga d’Abacus; una botiga especialitzada en jocs de taula, amb cafeteria on es pot prendre un cafè o un refresc mentre es juga, una botiga de jocs sostenibles i un Casal infantil. Per acabar amb el taller "Alternatives de Consum Responsable amb contacontes i taller de dibuixos (La Tom, l'osseta amb una llarga vida)"

El districte de Les Corts és un dels menys mapats. La Societat Catalana d’Educació Ambiental SCEA i La Fàbrica del Sol oferiran dos mapatges per aquesta zona.
El mapatge de la SCEA es diu Les Corts: Iniciatives per a un model de barri verd i inclusiu serà el 14 de novembre i tractarà sobre sostenibilitat. Es podrà veure una Aula Ambiental, el mur verd més antic de Barcelona, unes plaques fotovoltaiques sobre un espai verd, un centre cívic un hort urbà.

El de La Fàbrica del Sol serà la continuació sobre pols de ciència que es va iniciar l’any passat. Amb el títol Barcelona, pol de ciència: Les Corts, la interdisciplinarietat on s’explicaran temàtiques tant variades com la biofísica o la dinàmica de la Mediterrània i es farà el 4 de desembre.
 
 
Us convidem a participar i fer difusió d’aquests mapatges.
 
 
 

Darreres Fotografies

Darrers Relats