DESOS Opció Solidària

Carrer Bilbao, 37-39
Sant Martí
08005
Barcelona



http://www.desos.santboi.net


Latitude: 2.2043795
Longitude: 41.4020236


Facebook
Twitter
Instagram

  • Organitzacions de cooperació al desenvolupament i solidaritat
  • Empreses d'economia social i solidària
  • Empresa responsable
  • Organització amb certificació ambiental
  • Membre de Barcelona + Sostenible


DESOS Opció Solidària som una ONGD que treballa en la promoció del dret a l’alimentació a través d’un desenvolupament social, econòmic i ambiental just i sostenible mitjançant diverses actuacions que contribueixen a transformar les condicions de vida de les persones tant al Nord, com al Sud.

Per aconseguir-ho a Catalunya comptem amb projectes educatius, amb treballs de cooperació internacional, amb grups d’acció comunitària i de promoció de l’economia social. A més, disposem de dos equips transversals, el departament de finances, que ens ajuda a plantejar i establir els nostres projectes, i el de comunicació, que a més de ser una canal de transformació, promou la difusió de la feina que fem, millora el nostre sentiment de pertinença i teixeix xarxes vinculant-nos al territori.

Cooperació internacional
Treballem a Nicaragua amb l’objectiu de millorar les condicions de treball, l’apoderament econòmic i la participació efectiva de les dones de San Miguelito. D’aquesta manera, ha estat vital la tasca d’acompanyament i seguiment, tant presencial com telefònica, de les persones amb crèdits de la línia FEM i FCPEL.
L’Equip tècnic a Nicaragua busca promocionar el consum i venda de productes de proximitat, així com l’enfortiment de processos comunitaris a través d’una xarxa de producció i consum liderada per dones. És clau desenvolupar projectes vinculats a l’apoderament dels drets econòmics de les dones a través d’una línia de crèdit exclusiva per a elles.

Projectes educatius
L'entitat creu en l'educació com a eina i motor per a la transformació social, sent l'Aprenentatge i Servei (ApS) la principal eina metodològica emprada. Els projectes que es desenvolupen tenen com a objectiu principal promoure l'exercici del dret a l'alimentació a través de la reducció del malvadament alimentari. Es dona suport a l'alimentació saludable i sostenible i la conservació i millora de la biodiversitat i els serveis ambientals.
Alguns els principals conceptes que es treballen són la sobirania alimentària, la temporalitat dels aliments, la petjada ecològica, les minves agroecològiques, els circuits curts de comercialització, l’ecofeminisme, entre d’altres. Sempre intentant aplicar als anteriors ítems una perspectiva nord – sud i de gènere transversalitzada.
Un altre element clau als projectes educatius és l’enxarxament amb el barri, on es desenvolupa el projecte, és per aquesta raó que sempre es busca vincular-ho amb els agents econòmicament responsables de l’entorn en qüestió. D’aquesta manera es busca fomentar les respostes comunitàries davant les possibles problemàtiques o vulneracions que es puguin estar donant. Al llarg dels anys s’ha treballat amb alumnat de primària, secundària i batxillerat, així com institucions, comunitats educatives, entitats, cooperatives, professorat i AFFAs.

Acció comunitària
L’equip d’Acció Comunitària treballa creant xarxes interculturals a través de l'agroecologia i la comunitat. Mitjançant els horts comunitaris els grups de treball poden augmentar la seva vinculació amb el territori, millorar la seva situació personal i professional o en cas extrem, contribuir a reduir el nombre persones d’orígens diversos que es troben en risc o situació d’exclusió social.

Projectes de formació ocupacional, integració i inserció sociolaboral
L’entitat treballa en projectes d’inserció sociolaboral, integració i formació ocupacional amb l’objectiu de dotar d’eines a persones o col·lectius en risc d’exclusió social. Els projectes s’articulen mitjançant l’aprenentatge i la formació en agroecologia. A grans termes treballem la terra amb la voluntat de construir una societat més equitativa, sostenible i solidària que posi al centre el medi ambient i la cura de les persones.

Comunicació i Sensibilització
Promovem el dret a l’alimentació i la sobirania alimentària a través de projectes i campanyes que impulsen el consum responsable així com la reflexió i presa de consciència al voltant dels model de producció i consum actuals. Prioritzant l’alimentació sostenible basada en els aliments de proximitat i temporada.


 

DESOS Opció Solidària

Carrer Bilbao, 37-39
Sant Martí / El Poblenou
08005 - Barcelona
 http://www.desos.santboi.net Facebook Twitter Instagram
DESOS Opció Solidària som una ONGD que treballa en la promoció del dret a l’alimentació a través d’un desenvolupament social, econòmic i ambiental just i sostenible mitjançant diverses actuacions que contribueixen a transformar les condicions de vida de les persones tant al Nord, com al Sud.

Per aconseguir-ho a Catalunya comptem amb projectes educatius, amb treballs de cooperació internacional, amb grups d’acció comunitària i de promoció de l’economia social. A més, disposem de dos equips transversals, el departament de finances, que ens ajuda a plantejar i establir els nostres projectes, i el de comunicació, que a més de ser una canal de transformació, promou la difusió de la feina que fem, millora el nostre sentiment de pertinença i teixeix xarxes vinculant-nos al territori.

Cooperació internacional
Treballem a Nicaragua amb l’objectiu de millorar les condicions de treball, l’apoderament econòmic i la participació efectiva de les dones de San Miguelito. D’aquesta manera, ha estat vital la tasca d’acompanyament i seguiment, tant presencial com telefònica, de les persones amb crèdits de la línia FEM i FCPEL.
L’Equip tècnic a Nicaragua busca promocionar el consum i venda de productes de proximitat, així com l’enfortiment de processos comunitaris a través d’una xarxa de producció i consum liderada per dones. És clau desenvolupar projectes vinculats a l’apoderament dels drets econòmics de les dones a través d’una línia de crèdit exclusiva per a elles.

Projectes educatius
L'entitat creu en l'educació com a eina i motor per a la transformació social, sent l'Aprenentatge i Servei (ApS) la principal eina metodològica emprada. Els projectes que es desenvolupen tenen com a objectiu principal promoure l'exercici del dret a l'alimentació a través de la reducció del malvadament alimentari. Es dona suport a l'alimentació saludable i sostenible i la conservació i millora de la biodiversitat i els serveis ambientals.
Alguns els principals conceptes que es treballen són la sobirania alimentària, la temporalitat dels aliments, la petjada ecològica, les minves agroecològiques, els circuits curts de comercialització, l’ecofeminisme, entre d’altres. Sempre intentant aplicar als anteriors ítems una perspectiva nord – sud i de gènere transversalitzada.
Un altre element clau als projectes educatius és l’enxarxament amb el barri, on es desenvolupa el projecte, és per aquesta raó que sempre es busca vincular-ho amb els agents econòmicament responsables de l’entorn en qüestió. D’aquesta manera es busca fomentar les respostes comunitàries davant les possibles problemàtiques o vulneracions que es puguin estar donant. Al llarg dels anys s’ha treballat amb alumnat de primària, secundària i batxillerat, així com institucions, comunitats educatives, entitats, cooperatives, professorat i AFFAs.

Acció comunitària
L’equip d’Acció Comunitària treballa creant xarxes interculturals a través de l'agroecologia i la comunitat. Mitjançant els horts comunitaris els grups de treball poden augmentar la seva vinculació amb el territori, millorar la seva situació personal i professional o en cas extrem, contribuir a reduir el nombre persones d’orígens diversos que es troben en risc o situació d’exclusió social.

Projectes de formació ocupacional, integració i inserció sociolaboral
L’entitat treballa en projectes d’inserció sociolaboral, integració i formació ocupacional amb l’objectiu de dotar d’eines a persones o col·lectius en risc d’exclusió social. Els projectes s’articulen mitjançant l’aprenentatge i la formació en agroecologia. A grans termes treballem la terra amb la voluntat de construir una societat més equitativa, sostenible i solidària que posi al centre el medi ambient i la cura de les persones.

Comunicació i Sensibilització
Promovem el dret a l’alimentació i la sobirania alimentària a través de projectes i campanyes que impulsen el consum responsable així com la reflexió i presa de consciència al voltant dels model de producció i consum actuals. Prioritzant l’alimentació sostenible basada en els aliments de proximitat i temporada.


 

Itineraris que contenen aquest punt d'interès   x 1