Utilitzem galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. 
Podeu obtenir més informació o bé conèixer com canviar la configuració del seu navegador.   Política de Cookies

Visita a la biblioteca 29 de juny del 2017

03-07-2017
El passat 29 de juny de 2017 es va dur a terme la visita (a càrrec d'Arnau Alarcón enginyer d'Arkenova Energy Solutions) a la instal·lació fotovoltaica de la biblioteca Joan Miró. L'any 2015 es va acabar la remodelació de la biblioteca instal·lant 276 plaques de 250 watts el que equival a uns 69 Kwatts de potència. Totes les llums són LED i, fins ara, el 67% de l'energia consumida ha estat proporcionada per la radiació fotovoltaica.

La biblioteca consumeix l'energia proporcionada del sol per tal de cobrir la demanda de la mateixa. Si produeixen excedents es guarden a les més de 20 bateries que hi ha instal·lades al subterrani amb una capacitat de 330 Kwatts/h (aproximadament el que consumeix la biblioteca en un dia). Les bateries de liti produeixen una petita petjada ecològica però com els excedents no es poden posar a la xarxa ja que no es pot fer servir d'emmagatzematge s'han d'utilitzar si es volen aprofitar aquests excedents. La vida útil de les bateries si se'n fa un bon ús és d'entre 10-15 anys. De totes maneres, aquesta instal·lació també està interconnectada a la xarxa.

Al mateix subterrani es troba el cervell de tota la instal·lació. És el que decideix d'on extreure l'energia depenent de la demanda de la biblioteca, és a dir, si hi ha molt de sol i és suficient abastir les necessitats lumíniques i climàtiques no farà servir energia procedent ni de les bateries ni de la xarxa. En canvi, si la demanda és molt alta, es tirarà d'energia de les bateries primer i després de la xarxa.

Els inversors són els encarregats de transformar la corrent continua (tal com ve de les plaques) a corrent altern. Es poden observar detalls més tècnics a les seves petites pantalles.

L'únic manteniment que necessiten les plaques és el de neteja i d'aquí uns 25 anys seguiran produint més del 80% del que produïen el primer any d'ús.

Per mantenir les temperatures adequades tant a l'hivern com a l'estiu es fan servir fancoils instal·lats a la planta baixa que treuen aire climatitzat i per mantenir la temperatura homogènia en l'espai es van instal·lar uns esplits a la planta superior.

Després d'aquesta visita, a la mateixa biblioteca es va realitzar el taller gratuït desmuntem les factures elèctriques, per tal d'entendre les factures i conèixer tot tipus de mesures per estalviar energèticament. Per més informació es poden consultar els següents enllaços: