Utilitzem galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. 
Podeu obtenir més informació o bé conèixer com canviar la configuració del seu navegador.   Política de Cookies

La vegetació de la coberta verda de La Fàbrica del Sol

29-11-2018
Búgula menor (Ajuga reptans "atropurpurea") Planta persistent. Floreix de primavera a tardor. Creix en exposició assolellada i a mitja ombra. Té una alçada màxima de 15 cm.
És una planta habitual de rocall, requereix poc manteniment i no gaire aigua.Bulbinella (Bulbinella frutescens "orange") Planta vivaç persistent de fulles verdes-grogues i flors taronges. Floreix a l'estiu. Tolera la sequedat i les gelades. Requereix sòls ben drenats.
Salvia rosa (Salvia microphylla =Salvia grahamii) Arbust persistent. Floreix de manera continuada al llarg de l'any si l'hivern és càlid. Tolera la sequedat. Requereix estar en exposició a ple sol i una terra ben drenada.

Berbena (Verbena bonarensis) Planta vivaç. Floreix a l'estiu en llargues tiges liles. No tolera els hiverns freds. Requereix un sòl ben drenat i no gaire aigua.


Bulbine frutescens. D’origen sud-africà. Flors petites amb sis pètals que floreixen en raïms durant la primavera (o de tant en tant en altres ocasions). El fruit és una càpsula negra que conté llavors que dispersa el vent.


Thubalghia violacea.Mata bulbosa, de fulles acintades, llargues i estretes, erectes, una mica carnoses i amb aroma d'all. Desenvolupa rizomes que s'extenen formant mates espesses. Forma flors malva rosades, tubulars, agrupades (fins a 20) en umbel·les terminals a l'extrem de tiges floríferes. També disposem del cultivar "Alba", que té les flors blanques. Floreix molt abundantment des de l'abril a finals de setembre. En climes suaus pot arribar a florir durant tot l´any. És molt visitada per papallones i abelles per la seva olor.