Carta Vaga per la Terra_ EarthStrike

28-06-2019
Del 20 al 27 de setembre d’enguany està convocada la Vaga per la Terra: una setmana de vaga general mundial enfocada a salvar el planeta. Aquesta vegada, la proposta va més enllà d’una vaga estudiantil i vol estendre’s també a l’àmbit laboral.
Des de Families For Future Bcn, moviment de families en suport al moviment Friday for future i en nom desl nostres fills i filles, donem suport a aquest esdeveniment internacional que coincidirà amb la Cimera Acció Climàtica 2019 de les Nacions Unides;  els organismes internacionals escolten, cada vegada més, la pressió ciutadana a l’hora d’establir les seves prioritats. Des de l’alarmant informe de l’IPCC el passat octubre de 2018 amb la recent notícia de la fosa del permafrost 70 anys abans del que estava previst, i el desastrós informe de la Plataforma Intergovernamental de Polítiques científiques en Biodiversitat i Serveis Ecosistèmics (IPBES) sobre la pèrdua de més d'un milló d'espècies, l’escalada d’informacions que ratificaven la gravetat de la situació ha estat imparable. Alhora, s’estan prenent mesures cada cop més esperançadores, com la declaració d’Emergència Climàtica a més de 620 jurisdiccions a tot el món, –Catalunya inclosa–; la nova regulació del Conveni de Basilea sobre l’exportació del plàstic no reciclable; i les pressions de la Unió Europea als seus països membres per augmentar l’ambició dels Plans d’Energia i Clima (entre els quals Espanya hi ha destacat positivament).
 
La situació es crítica, però el camí que estem traçant és esperançador!. 
Com a mares i pares convidem a totes les escoles i instituts a unir-se a aquest moviment mundial participant, per començar, a la Setmana de Vaga per la Terra amb les següents propostes:
– Realitzant microaccions a la vostra escola. Es tracta d’accions no disruptives i fàcils d’implementar, ja que sabem que l’inici de curs escolar sempre és complex.
Us proposem les següents microaccions:
     +Dilluns 23: fer un minut de silenci per la Terra
     +Dimarts 24: portar una samarreta verda a l’escola
     +Dimecres 25: projectar el documental “Before the Flood” (us el podem proporcionar)
     +Dijous 26: realitzar cartells pel clima
     +Divendres 27: fer una aturada al pati amb els cartells
– Difonent, en la mesura del possible, a través de les Xarxes Socials les microaccions que realitzeu i etiquetant a FamiliesForFuture per tal que us puguem trobar.
– Participant en la Vaga per la Terra del divendres 27 de setembre; ja sigui assistint a la manifestació prevista a Plaça Sant Jaume, permetent que l’alumnat i el professorat hi puguin assistir sense risc de penalització, o realitzant una aturada simbòlica al vostre centre.