Actualització SETMANA DE VAGA PER LA TERRA

23-07-2019
                      
                          SETMANA DE VAGA PER LA TERRA
Del 20 al 27 de setembre d’enguany està convocada a tot el món la Vaga per la Terra: una setmana de vaga general mundial per a salvar el planeta. Aquesta vegada, la proposta va més enllà d’una vaga estudiantil i vol estendre’s també a l’àmbit laboral.
Des de Families For Future Bcn, Madres por el Clima i Teachers For Future Spain, donem suport a aquest esdeveniment internacional que coincidirà amb la Cimera Acció Climàtica 2019 de les Nacions Unides, ja que sabem que els organismes internacionals escolten, cada vegada més, la pressió ciutadana a l’hora d’establir les seves prioritats. Des de l’alarmant informe de l’IPCC el passat octubre de 2018 fins a la recent notícia de la fosa del permafrost 70 anys abans del que estava previst, passant pel darrer informe de l’ONU sobre biodiversitat, l’escalada d’informacions que ratificaven la gravetat de la situació ha estat imparable. Alhora, s’estan prenent mesures cada cop més esperançadores, com la declaració d’Emergència Climàtica a més de 620 jurisdiccions a tot el món, –Catalunya inclosa–; la nova regulació del Conveni de Basilea sobre l’exportació del plàstic no reciclable; i les pressions de la Unió Europea als seus països membres per augmentar l’ambició dels Plans d’Energia i Clima (entre els quals Espanya hi ha destacat positivament).
 
La situació es crítica, però el camí que estem traçant és esperançador. Us convidem a unir-vos a nosaltres i a formar part d’aquest moviment mundial. I per començar, podeu participar a la Setmana de Vaga per la Terra amb les següents propostes:
–Realitzant microaccions a la vostra escola. Es tracta d’accions no disruptives i fàcils d’implementar, ja que sabem que l’inici de curs escolar sempre és complex.
Us proposem les següents microaccions:
     +Dilluns 23: fer un minut de silenci per la Terra.
     +Dimarts 24: portar una samarreta verda a l’escola.
     +Dimecres 25: projectar una pel·lícula sobre el medi ambient d’accés gratuï. Nosaltres proposem, per a Primària, els curts de ficció Lemon i Cuida el agua (de 3 minuts cadascun, disponibles als enllaços); per a Secundària, el llargmetratge documental Before the Flood (que us podem proporcionar a través de Teachers For Future Spain).
     +Dijous 26: realitzar cartells pel clima.
     +Divendres 27: fer una aturada al pati amb els cartells.
–Difonent, en la mesura del possible, a través de les Xarxes Socials les microaccions que realitzeu i etiquetant a Families For Future per tal que us puguem trobar.
–Participant en la Vaga per la Terra del divendres 27 de setembre; ja sigui assistint a la manifestació prevista a Plaça Sant Jaume, permetent que l’alumnat i el professorat hi puguin assistir sense risc de penalització, o realitzant una aturada simbòlica al vostre centre.
 
 
   Esperem que aquesta carta sigui del vostre interés.
            Atentament,
 
     Madres por el Clima       Families For Future Barcelona       Teachers For Future