El Park(ing) Day 2020 torna el 18 de setembre als carrers de Barcelona per a reivindicar una ciutat més verda i humana

07-09-2020

L’esdeveniment, que se celebrarà el pròxim 18 de setembre de 9h a 21h, comptarà enguany amb la participació de més de 65 entitats i l’ocupació de més de 100 places d’aparcament.

Avui més que mai, en el context de crisi global generat pel COVID19, es fa prioritària la necessitat de construir ciutats i maneres de viure en elles, perquè siguin respectuoses amb el medi ambient i la salut de generacions futures. A aquest efecte, diferents entitats i col·lectius s’organitzen i col·laboren un any més en el Park(ing) Day 2020 per a reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient.

Durant aquest esdeveniment, que se celebra en més d’un centenar de ciutats a tot el món i que a Barcelona tindrà lloc el 18 de setembre, la ciutadania transforma places d’aparcament en parcs, jardins i altres alternatives d’ús de l’espai públic. L’esdeveniment, que es construeix a partir de les propostes de les entitats, està coordinat per la cooperativa Espai Ambiental i l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) – centre impulsat per la Fundació ”la Caixa”-, comptant amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.
“Volem visibilitzar l’emergència climàtica i reivindicar que altres models econòmics i socials són possibles”, comenta la co-organitzadora de la iniciativa i membre d’Espai Ambiental Cooperativa, Jennifer Coronado. Per part seva, la co-organitzadora i membre de ISGlobal, Celia Santos Tapia, apunta que “és prioritari repensar les ciutats des de la comprensió de la relació humana amb el seu entorn directe i col·locar la salut i la vida en el centre per a contribuir a la generació d’espais més inclusius”.

En l’edició 2020 participaran més de 65 entitats que organitzen diferents instal·lacions ocupant un total de 115 places d’aparcament. En elles, es desenvoluparà un ampli programa que comprèn diverses activitats: des de l’organització de tallers i espectacles per a sensibilitzar als més petits, espais de lectura i relaxació o ciència ciutadana per al públic general. Totes les activitats es desenvoluparan de manera segura i respectant les distàncies físiques d’acord amb la situació actual.

Bicicletada per a “enverdir” la ciutat

Més enllà de l’ocupació de places, es durà a terme una acció central amb la finalitat de transportar plantes i reverdir amb bicicleta els carrers de Barcelona. “Demanem un model de mobilitat sostenible, saludable, segur i accessible i que comporti una reducció de l’espai destinat al vehicle privat, alhora que reivindiquem la necessitat d’ampliar el verd a la ciutat”, expliquen des de l’organització. Per això, es convoca a la ciutadania a les 18h en Plaza Universitat perquè assisteixi amb bicicleta. El recorregut, que acabarà en el Bicibub (Carrer Pere IV, 58) amb una acció per a “enverdir” els escocells buits de la zona, tindrà parada en la superilla i en el passatge Trullàs amb la finalitat de donar a conèixer els seus projectes a la ciutadania. Les plantes seran plantades als escocells dels arbres. Inscripcions a la web de l’esdeveniment.

Els ‘’Parklets’’: Aparcaments enjardinats permanents

Amb la finalitat de fer un pas més enllà en la recuperació de l’espai urbà per a la ciutadania, dues entitats mantindran en peus la seva instal·lació, de manera permanent durant el pròxim curs. Ho faran mitjançant la instal·lació de “parklets”, una estructura que pretén prolongar l’extensió de la vorera i facilitar un espai d’ús i gaudi per al vianant de forma permanent. Serà el cas del Casal de Barri Transformadors del barri del Fort Pienc (Carrer d’Ausiàs Marc, 60) i la llibreria feminista La Raposa en el barri del PobleSec (Carrer de Tapioles, 47). Amb aquesta acció, les entitats busquen que les reivindicacions del Park(ing)Day perdurin més enllà del dia de l’esdeveniment.

Trobaràs tota la programació del Park(ing) Day de Barcelona en www.parkingdaybcn.org   #parkingdaybcn20
Premsa ISGlobal
Marta Solano
marta.solano@isglobal.org
93 214 73 33 / 661 45 16 00

Premsa Espai Ambiental Cooperativa
Jennifer Coronado
info@espaiambiental.coop
622 34 44 36

5528f8a40a92f4711a8b456a
53962bce0a92f4261f8b45ac
54468e780a92f4ae1f8b4568

Darreres Fotografies

Darrers Relats