El soroll durant la infància s'associa amb problemes de comportament

16-07-2015

Un augment mig de 10 dB en l'exposició al soroll del trànsit rodat des del naixement fins als 7 anys es va associar amb un increment del 7% en problemes del comportament, del 5% en hiperactivitat, del 9% en falta d'atenció, del 5% en problemes de conducta anormal i del 6% en problemes de relació entre iguals.

L'exposició al soroll del trànsit s'ha associat en molts llocs del món amb efectes sobre la salut en els adults, inclosos símptomes psicològics com ansietat i canvis d'humor.
Un estudi que compta amb la participació d'investigadors del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL), publicada a la revista Environmental Health Perspectives, s'ha trobat que el soroll residencial del trànsit rodat en la primera infància pot associar-se amb problemes de conducta, especialment en hiperactivitat i símptomes de manca d'atenció. No obstant això, els investigadors van observar que l'exposició al soroll del trànsit rodat durant l'embaràs no es va associar amb problemes de conducta en nens de 7 anys d'edat.
L'exposició al soroll del trànsit s'ha associat en moltes parts del món amb efectes sobre la salut en els adults, inclosos símptomes psicològics com ansietat i canvis d'humor. Els nens també poden ser vulnerables al soroll del trànsit, especialment durant les etapes sensibles de el seu desenvolupament.
 
Fins a data d’avui, els estudis dels efectes sobre el desenvolupament neuropsicològic per l'exposició al soroll del trànsit en nens s'han centrat principalment en l'aprenentatge i el rendiment cognitiu, amb resultats consistents de deteriorament en la lectura i la memòria de l'exposició al soroll d'avions.
 Els investigadors volien esbrinar si l'exposició al soroll del trànsit rodat residencial s'associava amb problemes de conducta en nens de 7 anys d'edat. Per a això, es va comptar amb 46.940 nens de la cohort de naixement nacional de Dinamarca amb informació completa sobre els problemes de conducta als 7 anys d'edat i l'historial amb la seva adreça completa, des de la concepció fins als 7 anys d'edat.
El soroll del trànsit per carretera es va modelar en totes les adreces actuals i històriques. Els problemes de conducta es van avaluar mitjançant qüestionaris als pares. Les associacions entre l'embaràs i l'exposició infantil al soroll i els problemes de comportament es van analitzar mitjançant regressió.
"Hem trobat que un augment mig de 10 dB en l'exposició al soroll del trànsit rodat des del naixement fins als 7 anys d'edat es va associar amb un augment de problemes del comportament del 7% en comparació amb el comportament normal, i amb un augment del 5% i el 9% en les puntuacions d'hiperactivitat i falta d'atenció, respectivament, així com un increment del 5% i 6% en les puntuacions de problemes de conducta anormal i problemes en relació entre iguals, respectivament ", subratlla Jordi Sunyer , investigador de CREAL.

Referència bibliogràfica:
Hjortebjerg D, Andersen AM, Christensen JS, Ketzel M, Raaschou-Nielsen O, Sunyer J, Julvez J, Forns J, Sorensen M. "Exposure to Road Traffic Noise and Behavioral Problems in 7-Year-Old Children: A Cohort Study". Environ Health Perspect 2015 (in press)
 

5528f8a40a92f4711a8b456a
53962bce0a92f4261f8b45ac
54468e780a92f4ae1f8b4568

Darreres Fotografies

Darrers Relats