Qui som?

El mapa Barcelona + Sostenible és una eina de dinamització comunitària, un projecte compartit entre l’administració, empreses i entitats del tercer sector. Ha estat conceptualitzat per la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA), el Centre de Recerca i Informació sobre el Consum (CRIC, actual OPCIONS) i l’equipament municipal de La Fàbrica del Sol (LFdS).
 
És un mapa dinàmic i obert a tothom. A mesura que es construeix, les entitats del tercer sector i altres organitzacions s’hi poden anar incorporant. És un projecte participatiu que pretén fomentar la sostenibilitat de la ciutat i enfortir i dinamitzar la xarxa ciutadana de Barcelona.
  • Coordinadors: agents ambientals i socials que faciliten la realització dels tallers de mapatge col·laboratiu en un territori o sobre un sector a través de l’organització de sessions de formació, de la identificació dels agents clau del territori i la cerca dels recursos necessaris. També s’encarreguen del bolcatge dels mapatges al web.
  • Dinamitzadors territorials: equipaments i entitats dels barris amb participació activa en el territori, que faciliten la infraestructura, difonen el projecte a nivell territorial i donen suport per realitzar un mapatge col·laboratiu en el seu entorn o àmbit de treball.
  • Ciutadania: persones que participen en els mapatges col·laboratius. Aporten nous punts i itineraris d’interès socioambiental, fotografies, relats, etc. en el mapa.
  • Experts: persones o institucions de referència en un àmbit que amplien i validen la informació dels punts d’interès que s’han proposat per a mapar.

Participen en el mapa